Invorderingsbedrijf

Hoe kan ik mijn huurder uit mijn woning zetten?

Als verhuurder kunt u in een situatie terechtkomen dat u een huurder moet uitzetten. Wanneer een huurder zich niet aan de overeenkomst houdt kunt u de overeenkomst laten ontbinden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zijn betaalverplichting niet nakomt. Ook kan het zijn dat de huurder zich niet houdt aan de bepalingen van de huurovereenkomst. Zo kan een huurder overlast veroorzaken voor de buren of het gehuurde aantoonbaar beschadigen met als gevaar dat u voor de kosten opdraait.

Een huurder is echter beschermd

Eigenlijk zijn we meer fan van het praktisch bekijken van situaties dan juridisch neuzelen. In het geval van het verzoek factuur op andere naam zetten moeten we echter terug naar het punt waarop juridisch gezien een overeenkomEen huurder is echter beschermd. Een huurovereenkomst kan zelden door de verhuurder eenzijdig worden beëindigd. De gevallen waarin dit wel kan zijn limitatief opgenomen in de wet. Via een procedure bij de kantonrechter kan er ontbinding en ontruiming worden gevorderd. Ook een verklaring voor recht behoort tot de mogelijkheden. Daarom is het van belang om in overleg met uw adviseur een sterk dossier op te bouwen. De huurder uitzetten is een veel gevallen vanuit rendementsoverwegingen de beste optie. Bij de kantonrechter zal naast de ontbinding van de huurovereenkomst tevens betaling van de onbetaald gelaten huur worden gevorderd.st tot stand komt. We hebben geen andere keus. De wet bepaalt dat als iemand een aanbod doet (voorwaarde 1) welk aanbod wordt aanvaard (voorwaarde 2) een overeenkomst tot stand komt. Dat betekent dus ook dat we te maken hebben met (minstens) twee partijen. De een die het aanbod doet, en de ander die het aanbod aanvaardt. Een overeenkomst kan mondeling of schriftelijk gesloten worden.

In het handelsverkeer komen veel – zoals dat heet – wederkerige overeenkomsten voor. De een belooft wat te doen (bijvoorbeeld een product te leveren) en de ander verbindt zich om het product af te nemen en te betalen. Is er niets anders overeengekomen dan zijn deze twee partijen veroordeeld tot elkaar. Juridisch zitten ze aan elkaar vast en moeten ze ten opzichte van elkaar presteren (leveren en betalen).

Geconfronteerd met wanbetaling? Of het verzoek om een factuur anders te naam te stellen? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Laat de huurovereenkomst ontbinden

Het beste is te starten met het aanschrijven van de debiteur. Werkt dit niet dan wordt een dagvaarding opgesteld. Hierin worden de eisen en de vordering nader onderbouwd. Tevens wordt een zittingsdatum bepaald. Vervolgens betekent de deurwaarder de dagvaarding aan de deur bij de debiteur. Bij de rechtbank vindt tenslotte de zitting plaats waarna de rechter een vonnis zal wijzen.

Indien de huurovereenkomst door de kantonrechter wordt ontbonden kan de woning door de deurwaarder worden ontruimd. Ook kan eventuele achterstallige huur worden geïncasseerd door middel van beslaglegging.

Heeft u te maken met een huurder die zijn afspraken niet nakomt? Onze huurrechtspecialisten staan voor u klaar. Lees hier meer over huurincasso of neem contact op via 070-7620330.

De huurovereenkomst direct ontbinden?

Vul uw gegevens in en plan uw gratis consult

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  upload-rafiki@3x
  No Cure No Pay Incasso

  Has your customer still not paid that invoice? Don't wait forever and switch to No Cure No Pay collection!

  • No success = no costs
  • 100% payment of principal
  • 95% success rate

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

  Komt u er zelf niet uit?

  Ik
  Ik help u graag verder
  Stel gerust uw vraag aan mij

   Are you a private person or a company?

   By filling in this form you agree to the privacy conditions.

   Wilt u liever direct iemand spreken? Neem dan direct contact met ons op