Home PageIncasso webwinkels fraudegevoelig

Incasso webwinkels fraudegevoelig

Ook in het tweede kwartaal 2012 stijgt het aantal faillissementen snel.

In de praktijk blijkt dat schuldeisers steeds sneller een professionele incassopartner inschakelen om alsnog betaald te krijgen, voordat een vordering definitief oninbaar wordt.

Vooral in de transportsector gingen, in vergelijking met vorig jaar, ruim 40% meer bedrijven op de fles dan in voorgaande jaren.

Zo moet u het juridisch zien

Eigenlijk zijn we meer fan van het praktisch bekijken van situaties dan juridisch neuzelen. In het geval van het verzoek factuur op andere naam zetten moeten we echter terug naar het punt waarop juridisch gezien een overeenkomst tot stand komt. We hebben geen andere keus. De wet bepaalt dat als iemand een aanbod doet (voorwaarde 1) welk aanbod wordt aanvaard (voorwaarde 2) een overeenkomst tot stand komt. Dat betekent dus ook dat we te maken hebben met (minstens) twee partijen. De een die het aanbod doet, en de ander die het aanbod aanvaardt. Een overeenkomst kan mondeling of schriftelijk gesloten worden.

In het handelsverkeer komen veel – zoals dat heet – wederkerige overeenkomsten voor. De een belooft wat te doen (bijvoorbeeld een product te leveren) en de ander verbindt zich om het product af te nemen en te betalen. Is er niets anders overeengekomen dan zijn deze twee partijen veroordeeld tot elkaar. Juridisch zitten ze aan elkaar vast en moeten ze ten opzichte van elkaar presteren (leveren en betalen).

Geconfronteerd met wanbetaling? Of het verzoek om een factuur anders te naam te stellen? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Adviesgesprek?

Vragen over een factuur? Of wilt u even sparren over uw vordering? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  upload-rafiki@3x

  Het gevaar komt dan om de hoek…

  … Bij het verzoek factuur op andere naam zetten. In veel gevallen worden overeenkomsten niet goed vastgelegd, bijvoorbeeld op papier, en wordt niet goed genoteerd wat er nu daadwerkelijk is afgesproken en tussen wie.

  Het wijzigen van de tenaamstelling van een factuur geeft een debiteur in de praktijk extra kaarten in handen om te beweren dat niet hijzelf maar een ander – waarnaar ook de factuur is verzonden – de contractspartij is en die derde dus de partij is die moet betalen. Lekker makkelijk!
  Als een debiteur dit verweer opwerpt, moet u achteraf kunnen aantonen wat en dat u heeft afgesproken met uw debiteur. Dit is niet altijd even makkelijk.

  Heeft u géén specifiek rentepercentage afgesproken, maar wel dat er rente betaald moet worden? Dan kunt u de wettelijke rente vorderen. De wettelijke rente wordt jaarlijks vastgesteld en volgt uit de wet.

  Uitgeleend geld kan dus worden teruggevorderd met rente, indien vooraf rente is bedongen. Is wél rente bedongen, maar niet hoeveel, dan geldt de wettelijke rente.

  Tips in geval van wijziging tenaamstelling factuur

  Elke factuur heeft een verhaal. Een factuur is het resultaat van een transactie die gebaseerd is op een overeenkomst. Een rechter zal de inhoud van de factuur moeten beoordelen aan de hand van de afspraken die er tussen u en uw debiteur gemaakt zijn. In geval van wanbetaling zal de rechter in de meeste gevallen aan u de vraag stellen waarom u de factuur aan een ander gericht hebt, zeker als uw debiteur uw factuur ook nog betwist.

  Uw antwoord zal dan vast zijn zoiets als “Op verzoek van mijn debiteur, rechter”. Waarop de rechter dan vraagt “En waar blijkt dat uit?”. Als het om betalen gaat zal de kwaadwillende debiteur zijn kop in het zand steken en glashard ontkennen dat u ooit zaken hebt gedaan. Daar staat u dan.

  U gelooft dat niet? De voorbeelden in onze praktijk zijn legio. De kans is groot dat als u vandaag met ons kantoor belt, er de afgelopen maand weer twee veroordelende vonnissen zijn binnengerold in de kwestie factuur op andere naam zetten.

  Let op! U bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de factuur en de uitvoering van de overeenkomst, dus ook het op naam stellen van facturen.

  Factuur anders te naam gesteld en niet betaald?

  Onverhoopt toch het slachtoffer geworden van deze mogelijke wisseltruc? Start dan direct met incasso. Het is waarschijnlijk dat uw debiteur dit geintje niet alleen bij u heeft uitgehaald, maar ook bij andere schuldeisers. Haast is geboden. Houdt u er ook rekening mee dat wij voor u uiteindelijk over zullen moeten gaan tot dagvaarding als er niet betaald wordt tijdens de intensieve minnelijke incassofase. Dit betekent dat we via de rechter een vonnis halen om vervolgens bij uw debiteur beslag laten leggen. Hij is tenslotte uw opdrachtgever. Ook is conservatoir beslag mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

  Heeft de derde op wiens naam de factuur nu staat aan u bevestigd te zullen betalen? Dan dagvaarden we veelal beide partijen tegelijk en vragen we veroordeling van elke partij.

  Juridisch advies in geval van een factuur op andere naam zetten

  De juristen en incassospecialisten van het Invorderingsbedrijf hebben een schat aan ervaring en kennis. Geconfronteerd met wanbetaling? Of het verzoek om een factuur anders te naam te stellen? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen, via telefoonnummer 070-7620330 of stuur ons een e-mail.

  Download: gratis voorbeeld ingebrekestelling

  Vul uw gegevens in en ontvang gratis een voorbeeld van een ingebrekestelling.

   upload-rafiki@3x
   No Cure No Pay Incasso

   Has your customer still not paid that invoice? Don't wait forever and switch to No Cure No Pay collection!

   • No success = no costs
   • 100% payment of principal
   • 95% success rate

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct

    Are you a private person or a company?

    By filling in this form you agree to the privacy conditions.

    Neem telefonisch of per mail contact op