Home PageKinderopvangtoeslag 2018: Wat verandert er voor u?

Kinderopvangtoeslag 2018: wat verandert er voor u?

Let op: Dit jaar zijn de regels voor de kinderopvang gewijzigd!

Dit jaar verandert er het één en ander in de kinderopvang. De uurprijzen zijn verhoogd, de kinderopvangtoeslag zal ook beschikbaar zijn voor kinderen die naar de peuterspeelzaal gaan en er wordt een personenregister voor kinderopvangwerknemers ingevoerd.

Het Invorderingsbedrijf B.V. zit niet stil en wilt u graag informeren over de meest belangrikinddd
jke zaken in uw branche. Zo ook in de KDV. Belangrijke informatie voor de KDV is dat er een nieuwe wet- en regelgeving recent is ingegaan. De nieuwe wetgeving leidt tot hogere uurprijzen in de kinderdagopvang en de buitenschoolse opvang. Gelukkig is daarbij ook de maximum uurprijs die de overheid vergoedt voor de kinderopvangtoeslag ook omhoog gegaan. Veel ouders betalen alsnog een deel van de extra kinderopvangkosten en moeten daarbij deze kosten dus zelf dragen. Deze nieuwe wet neemt dus een licht negatief effect met zich mee op de bestedingsruimte van de ouders. Hieronder zijn actuele punten voor u uitgeschreven in voor deze branche.

Kinderopvangtoeslag mogelijk voor peuterspeelzaal

Ook heeft de Wet: “harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang” zijn entree gemaakt. Ouders die gebruikmaken van de peuterspeelzaal kunnen daardoor ook kinderopvangtoeslag ontvangen. Daarnaast wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 het personenregister kinderopvang ingevoerd. Hierin zullen alle werknemers uit de kinderopvang (die een verklaring omtrent het gedrag nodig hebben) geregistreerd worden.

Tot slot komt er een nieuwe financieringswijze in de kinderopvang. Dit beleid – dat via DUO zal verlopen – vervangt de huidige kinderopvangtoeslag.

Het idee is om per 1 januari 2020 de betaling van opvangkosten door ouder en overheid via één landelijke organisatie te laten lopen, de zogenoemde directe financiering. De nieuwe coalitiepartners zien dit als ‘een kansrijke richting om verder uit te werken, die echter wel zorgvuldigheid vereist’. De kinderopvangtoeslag zal dan direct op de rekening van de opvang gestort worden. 

Een belangrijke verandering die voor het KDV erg gunstig zou kunnen zijn, echter heeft de ouder hier wel een nadeel aan. In de tussentijd zien wij namelijk dat de ouders het geld ontvangen van de overheid en niet direct het KDV uitbetalen volgens de  afgesproken betalingstermijn. Invorderingsbedrijf weet precies hoe we deze wanbetalers moeten aanspreken, om zijn/haar vordering na te komen. Meer informatie over uw wanbetaler kunt u bespreken met een van onze gespecialiseerde juristen.

Geen verandering in werkgeversbijdrage kinderopvang

Ook werkgevers dragen bij aan de kinderopvang. Het premiepercentage voor de verplichte werkgeversbijdrage kinderopvang blijft onveranderd, namelijk  0,5%.

Mocht u naar aanleiding van deze blog meer informatie nodig hebben? Wij bij het Invorderingsbedrijf staan je graag te woord. Wij streven naar klantbehoud, maar schromen niet van een harde aanpak! Aan u de keus.

De juristen en incassospecialisten van het Invorderingsbedrijf hebben een schat aan ervaring en kennis. Bel nu naar ons hoofdkantoor op het volgende nummer:  070 762 0330, dan kunnen we samen kijken hoe we u in de goede richting kunnen sturen.

Meer weten over deze veranderingen?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  upload-rafiki@3x
  No Cure No Pay Incasso

  Has your customer still not paid that invoice? Don't wait forever and switch to No Cure No Pay collection!

  • No success = no costs
  • 100% payment of principal
  • 95% success rate

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Are you a private person or a company?

   By filling in this form you agree to the privacy conditions.

   Neem telefonisch of per mail contact op